Keresse meg Veszprémben a képeslapokat és nyerjen Csipegető Csibét pénteken!

Idén 55. életévébe lép a Csipegető Csibe: ez a sokak számára emlékezetes, kultikus játék, amit az egykori Magyar Lemezárugyár állított elő. A 60-as, 70-es, 80-as évek jellegzetes lemezjátékainak komoly kultusza van: internetes közösségi oldalakon, fórumokon, blogokon írják meg egymásnak velük kapcsolatos élményeiket a nosztalgiázni vágyók.

A törpeautó, a Roli-Zoli, a közlekedési játék, a holdrakéta és társaik kedvelőinek idén ősszel több kiállítást és előadást rendeztek. Sőt, nemrég több ezer embert mozgatott meg az a képmontázs pályázat, ahol a csibét klasszikus műalkotások, történelmi fotók és humoros helyzetekbe helyezték a képek készítői.

A kerek évforduló alkalmából a csipegető csibe hasonmása most újra kapható és elsősorban felnőtteknek vásárolják. És nem csak azok körében népszerűek újra a klasszikus lemezjátékok, akiknek volt ilyen gyerekkorukban, a fiatalabb generációk is egyre inkább kíváncsiak arra, mivel játszottak szüleik, nagyszüleik.

Az évfordulóra a retro játékokat áruló boltok, múzeumok, kiállítóhelyek országszerte közös akcióba kezdtek. A Csibeinvázióval szeretnénk felidézni a gyermekkori élményeket azok számára, akik anno játszottak vele, és emléket állítani azoknak, akik gyártották.

A Csibeinvázió menete:

- November közepétől 2 héten át minden nap más helyszínen, az ország 14 nagyvárosában 10-10 db képeslap méretű utalványt rejtünk el, melyeket a városlakóknak kell majd megtalálniuk. (Veszprém nov. 08.)

- Elkezdődik a csibekeresgélés. Helyszín: Veszprém Kossuth utca az óra környékén és az Óváros téren.

- Aki megtalálja a képeslapot és beviszi a Játék Anno helyi partneréhez, ebben az esetben Kócoska Mesebolthoz (Kereszt u.9.) , megkapja a Magyar Lemezárugyár egy emblematikus darabját, a csipegető csibét.

Az akcióban résztvevő városok és az aktuális időpontok listája:

Baja nov. 11

Budapest nov. 16

Budaörs nov. 14

Debrecen nov. 15

Győr nov. 15

Gyula nov. 12

Kecskemét nov. 17

Pécs nov. 13

Siófok nov. 14

Szeged nov. 05

Szekszárd nov. 06

Szombathely nov. 07

Székesfehérvár nov. 10

Veszprém nov. 08

 

Az Ön városában a Kócoska Mesebolt a Játék Anno hivatalos partnere a programban.

Csipegető Csibe