Mi is az a PayPal?

A legbiztonságosabb internetes fizetési mód!

Mi is az a PayPal?

A PayPal egy készpénzmentes pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi intézet, mely az elektronikus kereskedelemre szakosodott. Ez a név szinonimaként használatos az intézet által kínált internetes fizetési módozattal is.

A PayPal elektronikus számlát vezet ügyfelei részére, melyet azok hitelkártyás fizetéssel, banki átutalással vagy inkasszómegbízással tölthetnek fel lakossági vagy céges bankszámlájukról. Internetes vásárlások során nem kell bizalmas hitelkártya- vagy számlaadatokat megadni ill. továbbítani, hanem a PayPal felhasználói név valamint a jelszó megadása elegendő a fizetés lebonyolításához.

PayPal logó

Egyszerű, gyors, biztonságos, népszerű, olcsó, hasznos és elterjedt fizetési megoldás...


PayPal fiók nyitásához semmilyen pénzintézethez nem kell befáradnia, azonban rendelkeznie kell egy bármely bank által kibocsájtott dombornyomott bankkártyával (VISA, MasterCard, American Express).

Hogy működik a bankkártya?

Magyarországon is egyre többen vásárolnak interneten keresztül. Mivel a PayPal számla nyitása ingyenes, érdemes létrehozni egy ilyet, hiszen ezen keresztül, a vásárlásokon kívül, nagyon kedvező költségekkel és nagyon gyorsan tudunk pénzt utalni a világ minden pontjára.

A PayPal fiókot úgy kell elképzelni, mint egy hagyományos bankszámlát, csak ennek a számlának az azonosítója nem a szokásos 3 x 8 számjegy, hanem a létrehozáskor megadott e-mail cím (két azonos e-mail címmel rendelkező PayPal fiók nem fordulhat elő). A pénzét akár 16 féle devizanemben kezelheti úgymint: magyar forint, euro, amerikai dollár, angol font, svájci frank, lengyen zlotyi, japán jen, ausztrál dollár, kanadai dollár, cseh korona, dán korona, hong kongi dollár, új-zélandi dollár, norvég korona, singapuri dollár és svéd korona.

Mivel PayPal fiók nyitásakor annak egyenlege nulla, így fizetéskor a fedezetet a hozzá kapcsolódó dombornyomott bankkártya nyújta.

Hogyan történik egy fizetés?

Amikor a Webáruházunkban kiválasztott terméket/temékeket szeretné kifizetni, a fizetés utolsó fázisában átléptetjük a PayPal oldalára, ahol két lehetősége van:

a.) Ha már rendelkezik PayPal fiókkal, csak be kell lépnie PayPal felhasználói nevével (ez az e-mail címe) és jelszavával, majd a fizetés részleteinek áttekintése után jóváhagyni azt.

b.) Ha még nem rendelkezik PayPal fiókkal, akkor először létre kell hozni egyet. PayPal fiók létrehozásakor néhány alapadaton felül dombornyomott bankkártyájának adatait kell megadnia!

TIPP: PayPal fiók létrehozásakor bankkártyájának adatait nyugodtan megadhatja, hiszen a bankkártyához tartozó számlát a PayPal csak akkor terheli meg, ha PayPal-os egyenlege nem nyújt fedezetet a kívánt szolgáltatás kifizetéséhez.

Mi történik egy PayPal fizetés jóváhagyása után?

Ha PayPal számlájának egyenlege nem fedezi a fizetni kívánt összeget, akkor a PayPal a bankkártyáját megterheli a szükséges összeggel és végrehajta a fizetési tranzakciót (mindez néhány másodperc alatt megtörténik).

login
X

HÍRLEVÉL