Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

1830 - Railways and Robber Barons

19.290 Ft
Menny.:db

Leírás

Az 1830 az egyik leghíresebb a 18xx játékok közül. Az egyik dolog, amit a játékosok kedvelnek benne az az, hogy nincs "véletlenszerűség" a játékban, azaz ha a játékosok két játékot ugyanazokkal a lépésekkel játszanak, az eredmény is ugyanaz lesz. 

Ez a játék ugyanazon a mechanizmuson alapszik, mint Tresham 1829 nevű játéka, számos új elem hozzáadásával. A játékosok az Egyesült Államok keleti részén elhelyezkedő különböző részvénytársaságok részvényeinek vásárlásával és eladásával akarnak minél több pénzt keresni. A részvények manipulálását sokan a játék egyik legjobb részének tekintik. Maga a játéktábla egy meglehetősen absztrakt hatszögletű rendszer, a hatszögek tetejére lehet elhelyezni a lapkákat a vasúti pályákkal. Ezen kívül minden 18xx játék hozzáad egy új elemet a játékhoz. Ebben a játékban magán vasúttársaságok szerepelnek és egy kivételesen kegyetlen, "rabló bárók"  által irányított tőzsdepiac. A játék akkor ér véget, amikor a banknak elfogy a pénze, vagy ha egy játékosnak csődöt kell jelentenie. Az a játékos nyer, aki a legnagyobb vagyonnal rendelkezik. 

Az 1830 2011-es változatát a Mayfair Games jelentette meg a német Lookout Games-szel társulva. Ez a kiadás Francis Tresham engedélye alatt jelent meg, együttműködésben Bruce Shelley-vel (aki az 1830 eredeti fejlesztője). Ez a változat szabályokat és alkotóelemeket tartalmaz Francis Tresham eredeti klasszikus design-jához, egy pörgősebb egyszerű játékhoz, illetve a világ legjobb vasúti játékfejlesztőinek új változataihoz. 

Paraméterek

Játékosok száma: 2 - 7
Min. Játékidő: 180 perc
Max. Játékidő: 180 perc
Legfiatalabb játékos: 14 év
BGG pont 79
Komplexitás 4.16
Kiadás nyelve Angol
Játékszabály nyelve Angol
Nyelvfüggőség Nyelvfüggetlen
Típus Teljes játék
Cikkszám MFG1830
Kiadó The Avalon Hill Game Co

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!

Youtube videók