Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Acélmágnás társasjáték

13.990 Ft
Menny.:db
Az Acélmágnás társasjátékban XIX. századi mohó, kapitalista üzletemberek bőrébe bújva próbáljuk meg megszerezni a számunkra legjobb és legértékesebb gyárakat, hogy aztán a saját ipari birodalmuk irányításával a lehető legtöbb bevételt érjük el! Cégek vásárlása, erőforrások kinyerése... ezekkel variálhatunk.
Nem értékelt
Webáruház: Utolsó 1 db raktáron

Leírás

Ahogy az a gazdasági játékok között elég gyakori, a célod az, hogy minél több pénzt keress. Minden játékos egy vállalattal és egy kapitalista kártyával indul, ami egyedi képességet ad nekik. A vagyonodat pedig olyan cégkártyák megvásárlásával növelheted, amelyek nyersanyagokat termelnek, nyersanyagokat alakítanak át, vagy nyersanyagokat alakítanak pénzzé.

Minden fordulóban bizonyos számú cégkártya (a játékosok számától függően) áll majd árverésre. Minden játékosnak négy licitáló korongja van - egytől négyig számozva. Bármelyik korongot elhelyezhetitek bármelyik elérhető kártyára, de a legtöbb két fő szabályt követ:

Egy játékosnak soha nem lehet egynél több korongja egy kártyán.
Minden értékből csak egy korong lehet egy kártyán (pl. nem licitálhatsz a 2-es korongoddal, ha egy másik játékosnak már van).

Amikor az árverés véget ér, az nyeri meg a cégkártyát, akinek a legmagasabb számú korongja van, és hozzáadja a tablójához. De a vesztes licitálók számára nincs minden veszve. Minden cégkártya tetején lesz egy kompenzáció, amit akkor kaptok, ha licitáltok, de nem nyertek. Ez a kompenzáció lehet nyersanyag vagy egy olyan képesség, amellyel nyersanyagokat alakíthattok át valami mássá (például olajat vassá). A kompenzációt megszorozzuk az általad használt koronggal, tehát ha a 3 korongodat valaki 4 korongja túllicitálta, akkor 3x annyi nyersanyagot kapsz, vagy 3x végezheted el az átalakítást.

Miután minden kártyát kiosztottatok, a forduló második fázisa a termelési fázis. Minden játékos egyszer aktiválhatja az összes cégkártyáját, tetszőleges sorrendben. Mindezt ismét azzal a céllal, hogy a legtöbb pénzt keressék. Minden cégkártya szintén kétoldalas (kivéve a kezdő céget), és további hatások elérése érdekében fejleszthető.

Ha mindenki aktiválta az összes kártyáját, a kezdőjátékos átadja a következő játékosnak, újabb kártyák kerülnek árverésre, és a folyamat ismétlődik. Négy forduló után a legtöbb pénzzel rendelkező játékos a győztes.

Átlagos játékidő: 30-60 perc

Magyar nyelvű

Paraméterek

Játékosok száma: 2 - 4
Min. Játékidő: 30 perc
Max. Játékidő: 60 perc
Legfiatalabb játékos: 12 év
Kiadás nyelve Magyar
Játékszabály nyelve Magyar
Nyelvfüggőség Enyhén nyelvfüggű
Típus Teljes játék
Kiadó Vagabund

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!

Youtube videók