Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Anachrony: A jövő útjai társasjáték

19.990 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
Webáruház: Utolsó 2 db raktáron

Leírás

A 26. század végén járunk. A Föld épp most lábadozik egy katasztrofális robbanás után, amely évszázadokkal ezelőtt kiirtotta a lakosság nagy részét, és a felszín nagy részét lakhatatlanná tette a földöntúli időjárási viszonyok miatt. A túlélő emberek négy gyökeresen különböző ideológia mentén szerveződtek, hogy saját belátásuk szerint újjáépítsék a világot: Harmónia, Uralkodás, Haladás és Megváltás. A négy Ösvény követői törékeny békében, de szinte teljes elszigeteltségben élnek egymás mellett. Egyetlen találkozási pontjuk a Föld utolsó nagyvárosa, amelyet ma már csak Központnak hívnak.

A kataklizma nyomán megnyílt titokzatos Időhasadékok feltöltésével a játékosok képesek visszanyúlni a múltjuk bizonyos pillanataihoz. Ezzel nagymértékben felgyorsíthatják a fejlődésüket, de a túl sok beavatkozás veszélyeztetheti a tér-idő kontinuumot. A haladás azonban fontosabb, mint valaha: ha hinni lehet az Időhasadékon keresztül érkező titokzatos üzenetnek, akkor egy még szörnyűbb kataklizma közeledik a horizonton: egy a neutronium nevű titokzatos anyagot szállító aszteroida tart a Föld felé. Még furcsább, hogy a tudósok kimutatták, hogy az aszteroida energiajelzése megegyezik az évszázadokkal ezelőtti robbanással...

Az Anachrony egy egyedülálló, kétszintű munkáselhelyezési rendszerrel rendelkezik. Ahhoz, hogy a játékosok a fővárosba utazhassanak, vagy a lepusztult területekre merészkedjenek nyersanyagokért, nemcsak különböző szakemberekre (mérnökök, tudósok, adminisztrátorok és zsenik) van szükségük, hanem a védelmükre és fejlesztésükre szolgáló Exosuitokra is - és mindkettőből hiány van.

A játék 4-7 fordulóban játszódik, attól függően, hogy mikor következik be a fenyegető kataklizma - kivéve persze, ha sikerül elhárítani! Az eltelt fordulók egy dinamikus idővonalon mérhetők. Az időhasadékok feltöltésével a játékosok visszanyúlhatnak korábbi fordulókba, hogy nyersanyagokkal lássák el múltbeli "énjüket". A járékosoknak merőben más céljaik vannek, amelyek elérése esetén hatalmas mennyiségű győzelmi ponttal jutalmazzák. A játékosok települései túlélik a becsapódást, de a főváros nem. Amelyik játékosnak sikerül a legtöbb pontot összegyűjtenie, nála lesz a Központ új székhelye, tehát a bolygón maradt legfontosabb erő...

 
Az Anachrony egy magyar fejlesztésű, világhírű társasjáték. Megjelenése óta a BoardGameGeek rangsorában a sok ezer társasjáték között az első 50-ben szerepel.
 
  • Egyedi mechanikai újítások
  • Rendhagyó munkástípusok
  • Fordulatos játékmenet
  • Négy szélsőségesen eltérő eszme
  • Megunhatatlan változatosság
  • Lehengerlő Sci-Fi univerzum

Paraméterek

Játékosok száma: 1 - 4
Min. Játékidő: 30 perc
Max. Játékidő: 120 perc
Legfiatalabb játékos: 15 év
BGG pont 81
Komplexitás 4.01
Kiadás nyelve Magyar
Játékszabály nyelve Magyar
Nyelvfüggőség Nyelvfüggetlen
Típus Teljes játék
Cikkszám MCANARS
Kiadó Reflexshop

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!

Youtube videók