Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Carcassonne: Safari társasjáték ‐ Magyar kiadás (2018)

7.990 Ft
Menny.:db

Irány az afrikai szavanna, ahol trópusi hőség nehezedik a tájra. Itt majmok ugrálnak az olajpálmákon, oroszlánok pihennek a majomkenyérfák árnyékában, és az elefántok nehéz léptei alatt remeg meg a táj.

A játékosok együttesen afrikai környezetet alakítanak ki, és a tájelemek, állatok ügyes elhelyezésével igyekeznek pontot szerezni. 

Önálló játék!

Nem értékelt
Webáruház: Elfogyott

Leírás

Carcassonne Safari, egy önálló társasjáték a Carcassone sorozatban, mely hasonló mechanikákkal és szabályokkal játszható, mint az eredeti játék.

A játék tartalma

A Carcassonne Safari számos játékelemet tartalmaz. A játék fő eleme a már megszokott földlapkák, amelyeket a játékosok egymás után helyeznek el. Továbbá a Carcassonne-tól eltérően itt továbbá megjelennek az állatjelzők is, valamint van 2 terepjáró meeple is a dobozban. Szintén megjegyzendő, hogy a kezdőlapka 3 lapkából áll.

  • 72 különböző földlapka
  • 50 állatjelző és medencedarab
  • 6 piros, zöld, sárga, kék és fekete figura
  • 1 piros, zöld, sárga, kék és fekete elefánt
  • 2 terepjáró (fehér)
  • Kezdőlapka (4 nagy országlapka)
  • 5 pontjelző (elöl 50 pont, hátul 100 pont)
  • Pontszám tabló
  • Játékszabályok
Carcassonne: Safari társasjáték lapkái

A játékról

Csakúgy, mint a többi Carcassonne játékban, a Carcassonne Safari-ban is az a cél , hogy a legtöbb pontot érd el lapkák elhelyezésével és a kis figurák lehető legokosabb használatával. Carcassonne-ban lévő utak, városok, kolostorok és rétek helyett a Safariban, - ahol a téma nyilvánvalóan a szafarihoz kapcsolódik -, az állatösvények, erdők, medencék és majomkenyérfák megszerzéséről szól, melyekkel pontokat szerezhettek.

Terepjárók: új akció Carcassonne-ban

A Terepjárók a Carcassonne új elemei, amelyek semleges játékfigurákként hevernek az asztalon, és a játékosok akcióival mozgathatók, így pontokat generálnak. Kétféleképpen mozgathatjuk a terepjárókat, de a játékosok csak egy módon szerezhetnek velük pontokat.

Amikor földlapkát teszel a két terepjáró egyikének helyére, el kell venned onnan a terepjáró figurát, és át kell helyezned egy másik helyre. Ezután dönthetsz úgy, hogy egy meeple-t helyezel le az imént kijátszott lapkára.

A végjáték

A  veterán Carcassonne játékosoknak nem okozhat meglepetést, de ahogy a sorozat többi tagjában, úgy a Safari-ban is az a játékos nyer, akinek a legtöbb pontja van a játék végén, és az első helyen áll az eredményjelzőn.

Összegzés

A Carcassonne Safari egy szórakoztató önálló Carcassonne olyan játékosok számára, akiket nem különösebben érdekel a taktika és a stratégiai, viszont egy jól játszható, könnyed Carcassonne-változatra vágynak, felismerhető játékmechanizmusokkal, más lehetőségekkel.

Paraméterek

Játékosok száma: 2 - 5
Min. Játékidő: 30 perc
Max. Játékidő: 45 perc
Legfiatalabb játékos: 0 év
BGG pont 72
Komplexitás 2
Kiadás nyelve Magyar
Játékszabály nyelve Magyar
Nyelvfüggőség Nyelvfüggetlen
Típus Teljes játék
Cikkszám 803291
Kiadó Piatnik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!