Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Carcassonne: Vadászok és Gyűjtögetők társasjáték ‐ Magyar kiadás (2020)

10.490 Ft
Menny.:db

A Carcasssonne: Vadászok és Gyűjtögetők egy önálló játék, amely ugyanazt az alapjátékrendszert használja, mint Klaus-Jurgen Wrede eredeti, középkori Carcassonne játéka.

Ezúttal a neolitikus síkságokon barangolhatsz több ezer évvel Carcassonne városának megépülése előtt. Vadászni, gyűjteni és halászni kell, hogy etetni tudd a törzsedet.

Nem értékelt
Webáruház: Utolsó 1 db raktáron

Leírás

Ez egy újrakiadása az eredeti 2003-as Carcassonne: Vadászok és Gyűjtögetőknek.

A játék tartalma:

A Vadászok és Gyűjtögetők egy kisebb készletnyi, kiváló minőségű alkatrészt tartalmaz. Ezek a következők:

  • 79 földlapka
  • 12 bónusz lapka
  • 1 pontozó sáv
  • 5 pontozó lapka
  • 30 törzstag 5 színben
  • 10 kunyhó 5 színben
  • 10 zöld fakorong
  • 1 szabálykönyv
Carcassonne: Vadászok és Gyűjtögetők társasjáték lapkák

Lapkák: A földlapok egyszerű, négyzet alakú lapkák, amelyeken folyók, halak, erdők, aranyrögök, rétek, táplálékul szolgáló állatok és kardfogú tigrisek képei láthatók.
A bónuszlapkák ugyanilyenek, de a játékban meghatározott célra használják őket. Mindegyik nagyon masszív, szép textúrájú kartonra van nyomtatva.

Pontozási sáv és lapkák: A pontozási pálya egy nagy, masszív kartonlap, amelyen 0-tól 49-ig egy kör alakú sáv van feliratozva. Minden játékos a 6 törzstagja közül egyet a pontozási sávra helyez, hogy nyomon követhesse, hogyan áll.

A pontozó lapkák alakja, mérete és gyártása hasonló a föld- és bónuszlapkákéhoz. Egyik oldalukon 50, a másikon 100 van jelölve, és arra szolgálnak, amikor a játékosok "körbejárják" a pontozási sávot.

Fa darabok: A törzs tagjai 5 színű fából kivágott kis emberek. Minden játékos 6 darabot kap: ezek közül egy kerül a pontozási sávra, és öt áll rendelkezésre a játékhoz. A kunyhók szintén festett fadarabok, amelyek szépen kivágottak és hangulatosak. Minden játékosnak kettő jut belőlük.

A 10 zöld korong kizárólag a végjátékban történő pontozásra szolgál.

Szabályfüzet: A szabályfüzet rövid, világos, és színes képekkel illusztrált a játékdarabokról.

A játékmenet 

A Vadászok és Gyűjtögetők alapvetően egy "cső" játék. Minden körben egy játékos húz egy lapkát, majd más lapkákkal összekötve elhelyezi az asztalon. Emellett különböző egységeket rak ki, amelyek a csatlakoztatott tereptárgyaktól függően pontokat hoznak neki.

Végjáték: A játék akkor ér véget, amikor az utolsó földlapkát (nem bónuszlapkát) is lerakjátok. Ekkor a kunyhók és a vadászok pontozásra kerülnek.

Összegzés

Carcassonne: Vadászok és Gyűjtögetők egy hihetetlenül élvezetes játék. Könnyű, szórakoztató, stratégiai játék, és körülbelül egy óra alatt végigjátszható. Ezeknek a kritériumoknak a teljesítése nagyon ritka a stratégiai játékokban. Ha még sosem játszottál Carcassonne-játékkal, akkor ez lehet a tökéletes bevezető számodra.

Paraméterek

Játékosok száma: 2 - 5
Min. Játékidő: 35 perc
Max. Játékidő: 60 perc
Legfiatalabb játékos: 8 év
BGG pont 71
Komplexitás 1.92
Kiadás nyelve Magyar
Játékszabály nyelve Magyar
Nyelvfüggőség Nyelvfüggetlen
Típus Teljes játék
Cikkszám 721694
Kiadó Piatnik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!