Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Djeco Kártyajáték - Spooky Boo!

4.360 Ft
Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!
Menny.:db

Spooky Boo! memória- és stratégiai kártyajáték a Djeco-tól.

Nem értékelt
Webáruház: Utolsó 1 db raktáron

Leírás

Brrrr ... A kúriát szörnyek és szellemek támadták meg! Minden játékosnak bíznia kell a memóriájában, hogy ügyesen vezesse őket a kijárathoz és visszanyerhesse a nyugalmát. A játék célja elsőként csökkenteni a kézben lévő lapok értékét maximum 5 pontra. 

A játék 5 fordulóban zajlik. A forduló elején a kártyákat össze kell keverni, és minden játékosnak 4 kártyát kell osztani (mindegyik kártyának pontértéke van). A játékosok nem nézhetik meg a kártyáikat. A többi kártya alkotja a húzópaklit, ez lefordítva kerül az asztal közepére. A játékosok elhelyezik 4 kártyájukat egy 2x2-es négyzetben maguk előtt, szintén lefordítva. A két jobboldali kártyát megnézhetik, memorzálják, majd újra visszafordítják. 

Az első játékos húz egy kártyát, amit csak ő megnézhet, majd két művelet közül választhat: eldobja a lapot a dobókupacba képpel felfelé (ha akarja, a játékos használhatja a kártya "erejét", ha van ilyen), vagy megtartja a kártyát és lehelyezi maga elé lefelé fordítva, majd eldob egy lapot felfelé fordítva. Ezután jöhet a következő játékos, aki dönthet úgy, hogy elveszi az előző játékos által eldobott kártyát, vagy új lapot húz és elvégezheti a fenti két művelet egyikét.

A játék előrehaladtával a játékosok megpróbálják csökkenteni a lapjaik értékét azzal, hogy kicserélik kártyáikat, hogy 5 vagy kevesebb pontot kapjanak. Amint egy játékos úgy gondolja, hogy 5 vagy kevesebb pontot szerzett, bejelenti a "Spooky Boo"-t! és a kör véget ér. Ezután minden játékos megfordítja lapjait (képpel felfelé) és megszámolja az nála lévő kártyák értékét. Ha a "Spooky Boo"-t bemondó játékos pontja valóban 5 vagy kevesebb, 0 pontot szerez, és a többi játékos megszámolja és megkapjai a lapjai pontértékét. Ha a "Spooky Boo"-t bemondó játékos téved, és több mint 5 pontja van, akkor 10 büntetőpontot szerez, a többi játékos pedig 0 pontot kap. Ezután keverés és új kör kezdődik. Az 5 forduló végén a legkevesebb pontot szerző játékos lesz a nyertes.

8 éves kortól ajánlott 2-4 játékos részére, átagos játékidő 20 perc.

Paraméterek

Korosztály 8+ év
Kinek ajánljuk: Fiúknak és Lányoknak
Cikkszám DJ05098

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!