Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gugong társasjáték

19.990 Ft 13.990 Ft
30%
Az akció időtartama: 2023. 06. 05. - 2023. 08. 31.
Menny.:db
Nem értékelt
Webáruház: Utolsó 1 db raktáron

Leírás

ína, 1570. Kína a Longqing császár, a Ming-dinasztia uralma alatt áll. Hosszú évekig tartó rossz gazdálkodás és korrupció után rendezetlen országot örökölt. A Tiltott városban lakott, amely a Ming-dinasztia alatt sok császár székhelye volt. Az 1406 és 1420 között épült komplexum 980 épületből áll, és 72 hektár (180 hektár feletti) területtel rendelkezik. Ugyancsak a Ming-dinasztia alatt áll a kínai nagy fal újjáépítése, megerősítése és kibővítése. Ebben az időszakban Kínát súlyos támadások érik a mongolok részéről, ezért a Nagy Fal fenntartása elengedhetetlen volt. A legtöbbet, ami a Nagy Falból maradt, a Ming-dinasztiának köszönhetjük.

Az ország már nagyon bonyolult bürokráciájáról volt híres, de ez sok korrupcióhoz is vezetett. Annak ellenére, hogy a korrupcióért kiszabott büntetések nagyon magasak voltak, a Tiltott Város legmagasabb tisztviselői úgy tettek, mintha betartanák a korrupció tilalmát, elfogadva a petíció benyújtói adományait, és visszaadva egy látszólag alacsonyabb értéket.

Gùgōng ezt a rendkívüli szokást használja alapul. A játékosok hatalmas kínai családok szerepét vállalják, akik megpróbálnak befolyást és hatalmat szerezni azzal, hogy ajándékokat cserélnek a tisztviselőkkel. A játékosként felajánlott ajándékkártyáknak magasabb értékűeknek kell lenniük, mint amit kapnak, és arra kényszerítenek, hogy stratégiai döntéseket hozzon arra vonatkozóan, hogy melyik lépést szeretné megtenni minden körben. Körbeutazza Kínát, hajózik lefelé a Grand Canalon, értékes jade-t vásárol, segít a Nagy Fal megépítésében, előnyöket biztosíthat dekrétumok révén, intrikák révén befolyásolja a játékot, és végül hallgatóságot fogad a császárral. Ha csak 1 játékosnak sikerül, akkor nyer. Ha több játékosnak sikerül, az a játékos nyeri a játékot, aki a legtöbb VP-vel rendelkezik.

Paraméterek

Játékosok száma: 1 - 5
Min. Játékidő: 60 perc
Max. Játékidő: 90 perc
Legfiatalabb játékos: 12 év
Komplexitás 3.04
Kiadás nyelve Német
Játékszabály nyelve Magyar
Nyelvfüggőség Nyelvfüggetlen
Típus Teljes játék
Cikkszám DJ169869
Kiadó Vagabund

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!

Youtube videók