Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Metro X társasjáték

4.990 Ft
Menny.:db

Leírás

A MetroX-ben a játékosok metrohálózatokat hoznak létre úgy, hogy kitöltik az állomáshelyeket az egyes játéklapjaikon. A kártyák által feltárt számok felhasználásával az összes játékos kitölti metrótérképét ◯-kel az állomáshelyeken. Ugyanakkor az egyes vonalakra korlátozott számú állomás felvétele korlátozott, ezért kemény döntéseket kell hozniuk. A játékosok sok pontot szerezhetnek azzal, ha csillagbónuszokat szereznek sok keresztező útvonalú állomáson. A játékosok bónuszokat is kapnak azzal, hogy elsőként teljesítik az útvonalakat. Próbálja meg kitölteni az összes állomást a büntetések minimalizálása és a magas pontszám elérése érdekében!

Részletesebben: minden játékosnak megvan a saját papírlapja, ahol minden játékos Tokió vagy Oszaka térképet használja. Minden lapon egy átfonott metrórendszer látható, a rendszer sok metróvonalból áll; minden sornak van neve, számos jelződoboz, számos üres állomásláda a metró útvonalán és két bónusz. Egy körben egy játékos feltárja a legfelső jelzőkártyát a húsz kártya paklijából, majd mindegyik játékos külön-külön és egyszerre választ metróvonalat, majd tesz valamit attól függően, hogy melyik típusú kártyát fedik fel:

Ha kiderül egy szám, a játékos beírja a számot az adott sor egyik jelzőmezőjébe, majd a legközelebbi üres mezővel kezdődő sor minden mezőjében a-t rajzol, és leáll, amikor elérik a sor végét, elérnek egy már kitöltötte a helyet, vagy megrajzolta a jelzett számot.
Ha kiderül egy körözött szám, a játékos megteszi a fent leírtakat, de megállás helyett átugorhatja a már kitöltött helyeket.
Ha kiderül egy csillag, a játékos csillagot rajzol az adott vonal egyik jelződobozába, majd a sor legközelebbi üres helyére olyan számot írnak, amely megduplázza az adott állomásdobozon áthaladó vonalak számát.
Ha kiderül egy kör, a játékos nem ír semmit egy indikátor mezőbe, és empty-t rajzol bármely üres állomás mezőbe.
A forduló végén, ha egy játékos befejezte a metróvonalat azáltal, hogy elérte a végső helyet, bejelenti ezt minden játékosnak, majd megszerzi a vonal két bónuszából a nagyobbat; az összes többi játékos áthúzza a nagy bónuszt, és megszerezheti magának a kis bónuszt, ha később teljesíti ezt a sort. Több játékos ugyanabban a körben szerezhet egy vonal bónuszát. Ha a jelzőkártyán keverés ikon található, akkor a következő kör előtt keverje össze az összes jelzőkártyát.

Miután az összes mutató mező kitöltődött, a játék véget ér. A játékosok összeszámolják a pontszámukat a sorok kitöltése és a számok mezőbe írása után, majd elveszítik a pontokat a lapjukon maradt üres helyek száma alapján. Akinek a legmagasabb a pontszáma, az nyer!

Paraméterek

Játékosok száma: 1 - 6
Max. Játékidő: 0 perc
Legfiatalabb játékos: 7 év
BGG pont 72
Kiadás nyelve Magyar
Játékszabály nyelve Magyar
Nyelvfüggőség Nyelvfüggetlen
Típus Teljes játék
Cikkszám GWMEX
Kiadó Reflexshop

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!

Youtube videók