Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tudományos modellező készlet - Cryptocube

28.990 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: Zometool
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2022. január 20.
Raktárkészlet 1: Előrendelhető
Elérhetőség: Előrendelhető

ZomeTool demonstrációs eszköz és játék. Geometriai didaktikus eszköz, a mértani testek modellezéséhez.

Leírás

Fedezd fel játszva a tudományt a Zome Tool modellező építőjátékával!

Ez egy intelligencia fejlesztő, kognitív képességeket tréningező és fejlesztő készlet. Ez a modellező, építő készlet lehet gyerekeknek készült játék, de a Nobel-díjas tudósok is használják modellezésre, a tanárok pedig kémia, fizika, matematika órákon demonstrációs eszközként alkalmazzák.

A kockák és a Cryptocube...

A kocka napjaink talán leginkább ismert és tanumányozott formája. Építmények, atomszerkezetek és kristályok között egyaránt előfordul, világunk egyik sarokköve és az öt tökéletes térbeli test (platóni test) egyike, és a hagyományos 3D-s tér egyik alapvető egysége. A kockákkal gyerekként ismerkedünk meg a fa építőjátékokon keresztül. Pakoljuk, rendezzük őket, ez a képzeletünk belépője az alapvető 3D-s térbe. A kockákon keresztül a kezünk és az elménk megtanulja a 3D alapjait és innen léphetünk feljebb.

Mi is a Cryptocube?

A crypto- szó jelentése: rejtett; titkos.

A Cryptocube egy labirintusra emlékeztető Zome-szerkezet. Rejt magában egy kockát, amire csak a fekete gömbök alkotta csúcsok utalnak. Rengeteg, különböző nehézségű Cryptocube létezik, mérsékelten bonyolultak és őrjítőek is. Nem az a kérdés, hogy meg tudsz-e bírkózni a kihívással – meg tudsz! Jobb kérdés az, hogy hány különböző megoldást találsz? A valódi kérdés pedig, hogy mennyire tágul ki a képzeleted és kreativitásod, ahogy elmélyedsz a fejlesztett 3D-ben, a Cryptocube építményeid pedig egyre kifinomultabbak és összetettebbek lesznek?

Mi az a Zome-szerkezet?

Egy ZomeTool-ból épített szerkezet. A ZomeTool a tökéletes építőjáték  gyerekeknek, taneszköz az oktatók, modellező készlet a művészeknek , demostrációs eszköz a  tudósoknak. Használata kézzelfoghatóvá teszi az elképzelhetetlent.Serkenti a kreatív gondolkodást, a képzelő erőt és a cselekvés közbeni gondolkodás, megértés, felfogás eszköze.

A Cryptocube kihívás: Építs egy teljesen fekete kockát! Vedd ki az összes fekete merevítő pálcikát (a kocka éleit) belőle anélkül, hogy a csúcsok (a fekete gömbök) elmozdulnának. Ehhez építs a színes merevítő pálcikákkal egy belső szerkezetet, ami megtartja a 8 csúcsot, akkor is, ha az eredeti merevítő pálcikákat, éleket kiveszed! Ugyanazok az építési szabályok vonatkoznak minden Zome-szerkezetre, legyen az egyszerű, vagy  bonyolult.

A valódi kihívás:

Azoknak, akik szeretik a gondolkodtató kihívásokat, van a dobozban még néhány fekete gömböt, csúcs. Próbáld megépíteni velük a saját Cryptocube szerkezetedet anélkül, hogy a fekete kocka-vázat megépítenéd!

Tartalma:

  • 118 db gömb (csúcs)
  • 252 db merevítő pálcika
  • 1 db színes útmutató

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Korosztály 6+ év
Gyártó Zometool
Kinek ajánljuk: Fiúknak és Lányoknak