Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Aquaretto társasjáték

8.090 Ft
Menny.:db

Leírás

Az Aquaretto egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2010-ben (Magyar Társasjátékdíj), illetve 2008-ban és 2009-ben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés és a kollekció gyűjtés mechanizmusokra. - Tarsasjatekok.com

A Szellemlovas leírása:
Szeretnél egy jegesmedvét és egy fókát otthonra?

Itt a lehetőséged, hogy állatkertedbe az északi vízi világ legérdekesebb tagjait is begyűjtsed. De óvatosan ám, mert a túl sok állat nem fér el egymás mellett és ez tönkreteheti az állatkertedet.
Az Aquaretto a nagy sikerű Zooloretto kiegészítője, mely a kiegészítőkhöz képest szokatlan módon önmagában is játszható.

Gyűjtsd az állatokat, de csak mértékkel

A játék folyamán az állatkertedbe kell gyűjteni a különböző fajú kedves állatokat, hogy azokért győzelmi pontot kaphass a játék végén.
Ám nem minden állatot érdemes gyűjteni, ugyanis az állatkerted kapacitása véges és minden példányért, ami nem fér el a karámokban mínusz pontok járnak.

Ide nekem a nagy piros teherautót!

Minden körben annyi teherautót kell a játéktér közepére raknotok, ahányan aktuálisan játszotok. Ezek után a kezdőjátékossal kezdve mindannyian akcióztok mindaddig amíg a teherautók el nem fogynak.
Amikor rád kerül a sor két dolgot tehetsz. Húzol véletlenszerűen egy állatot jelölő lapkát és azt valamelyik teherautó szabad helyére rakod, vagy elviszel egy olyan teherautót amin már legalább egy lapka van. Ebben az esetben te már többször nem cselekedhetsz.
Ilyetén módon körről körre gyűjtened kell az állatokat, hogy a végén a lehető legtöbb pontot szerezd meg, azaz megfelelően feltöltsd az állatkertedet.

Különbségek az Aquaretto és Zooloretto között

Három alapvető dologban különbözik az Aquaretto az alapjátéktól. Egyrészt más állatok szerepelnek benne, másrészt az állatkert nincs külön karámokra osztva, hanem egy nagy területed van ahová kell rakosgatnod az állatokat, mégpedig úgy hogy két különböző típusú állat nem lehet szomszédos mezőn.
A harmadik különbség az, hogy itt már nincsenek bódék, helyettük alkalmazottakat vehetünk fel, akik bónuszpontokat érnek a végén.

Kiknek ajánljuk?

Kiváló családi játék, az össze korosztálynak megfelelő lehet. Könnyed, szórakoztató, a gyerekek az állatok miatt imádják, míg a felnőtteknek a trükkös megoldások és a másik féllel való kiszúrások okozhatnak örömet.

A magyar szabályt a kiadó honlapján megtekintheted: Magyar szabály

Paraméterek

Játékosok száma: 2 - 5
Min. Játékidő: 30 perc
Max. Játékidő: 45 perc
Legfiatalabb játékos: 8 év
Komplexitás 1.86
Kiadás nyelve Magyar
Játékszabály nyelve Magyar
Nyelvfüggőség Nyelvfüggetlen
Típus Kiegészítő
Cikkszám 58215
Kiadó ABACUSSPIELE

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!

Youtube videók